LÄTTLÄST

TRYGGHETSPARTIET är ett nytt parti som vill att alla i Sverige ska känna sig trygga. Det kan handla om att känna trygghet i sitt arbete, sitt hem eller sin ekomoniska situation. Vad det än gäller så för vi en politik som ska få dig att känna dig trygg och som att allt kommer att ordna sig.

TRYGGHETSPARTIET finns idag i nio kommuner runt om i Sverige. I valet 2018 röstade över 500 personer på oss.

Många av de som röstade är också medlemmar i vårt parti. Vi är en många olika människor i vårt parti. Vissa av oss är män, kvinnor, unga och äldre. Våra medlemmar jobbar som militärer, poliser, civilingenjörer, lärare och mycket annat. Vissa driver eget företag. Vissa går i skolan. Vissa har pensionerat sig.

Vissa av våra medlemmar är födda i Sverige och andra har flyttat hit från andra länder.

Men alla blev medlemmar i TRYGGHETSPARTIET för att vi känner att dagens Sverige har blivit ett litet läskigare land att bo i. Idag kan man ha jobbat hela sitt liv och ändå inte få ut en pension som går att leva på. Många tycker att det är obehagligt att vara utomhus när det är mörkt ute. Andra tycker att sjukvården i Sverige har blivit sämre och är rädd för att de inte ska kunna få hjälp om de blir allvarligt sjuka. Vissa är rädda för att rasister och andra extrema grupper i samhället syns mer och har blivit större.

Därför skapade vi TRYGGHETSPARTIET. Vi tänker göra Sverige till det tryggaste landet i världen.

Vård & Omsorg

Vi vill att de som arbetar på ett sjukhus eller inom vården ska få bra löner och bra arbetsvillkor. Vi vill också att du som är sjuk ska kunna få bra hjälp oavsett vart du bor i Sverige.

Äldreomsorg

Idag så får våra gamla inte så bra mat. Vissa av dem känner sig ensamma. Vi vill sätta krav på mat som serveras på boenden. Vi vill också att utfärder och utflykter ska finnas att tillgå så att ingen behöver känna sig ensam.

Polis & Rättsväsende

Polisen ska vara statlig och bli mer tillgänglig. Vi vill se en synlig och närvarande polis i alla kommuner, inte bara de stora städerna. Vi vill också att poliser ska känna att de får göra sitt jobb på riktigt och att de faktiskt gör skillnad.

Hittills har 8 Kommuner Valt Trygghet.

Bli en del av vår växande gemenskap.